Coopera

Enguany el monogràfic de Nadal parla del cooperativisme, és a dir, el moviment, la ideologia i un conjunt d’idees relatives a les cooperatives. Cada cicle ha concretat aquesta idea en una iniciativa diferent. En el cas de Cicle Inicial, ens hem endinsat en un projecte que ens queda molt a prop: l’escola! Hem parlat amb un dels directors de l’escola, en Lluís, que ens ha explicat moltes coses: des de la història i els objectius de la cooperativa, l’espai on està ubicada (el poble IM, els inicis a la masia…) i algunes curiositats.

En paral·lel a l’aula també hem treballat el tema. Hem recollit les nostres conclusions en unes diapositives. Després les hem compartit amb tota l’etapa i les famílies creant uns codis QR.

I per posar la cirereta al pastís, hem après una nadala ben divertida sobre el fet de cooperar.

Acomiadem el primer trimestre de la manera més festiva possible. Hem cantat, hem dansat i hem compartit bones estones junts. Des de música, hem preparat la nadala “Nit de Reis” que hem mostrat als companys d’etapa al pla de joc. També hem cantat plegats la nadala “Coopera”. 

Per agafar forces i combatre el fred, hem gaudit d’una experiència gastronòmica de primera: la clàssica xocolatada de la IM! Per llepar-se’n els dits!

Els companys i companyes de l’E.S.O ens han fet arribar una petita sorpresa i per finalitzar la jornada nadalenca, hem cagat el Tió, que com sempre, ha fet un molt bon paper.

Molt bones festes!

Percebem els sentits

Per a informar-nos del que ocorre al nostre voltant, les persones utilitzem els sentits: la vista, el tacte, l’oïda, l’olfacte i el gust.
Aquest trimestre, els Maiets i els Maneirons dins del projecte del cos humà, hem experimentat amb els nostres sentits i hem pogut descobrir que gràcies a ells podem percebre el que passa al nostre voltant.

Aquesta setmana vam posar a prova la nostra vista i el nostre tacte al pati de l’escola.

Us deixem unes fotografies al Drive.

Els Blocs Lògics

Aquesta setmana els Maiets i els Maneirons hem utilitzat els Blocs Lògics. Aquest material és ideal per treballar el pensament lògic-matemàtic mitjançant la creació de conjunts, seriacions, etc …

En una primera fase els Maiets i els Maneirons hem jugat lliurement amb els blocs familiaritzant-se amb ells. Hem reconegut les formes, els colors, les mides i els gruixos. Els hem classificat per atributs, hem fet seriacions i durant el curs farem jocs de memòria o eliminació, etc …

Us deixem un recull de fotografies al Drive del nostre treball

Les nostres emocions

Aquest curs, una de les activitats que farem des de la tutoria estarà relacionada amb les emocions.

Cada setmana, farem un sorteig i li tocarà a un nen o a una nena i una emoció en concret. A casa, haurà de parlar sobre l’emoció que li ha tocat i s’ho haurà de preparar per exposar-ho als companys i a les companyes una setmana després a l’hora de tutoria.

Es tracta d’una proposta d’autoconeixement i que també ens permetrà coneixe’ns millor entre tots i totes.

Al drive trobareu un recull de totes les nostres emocions que anirem actualitzant cada setmana.

Els reglets

Ara ja fa uns dies que hem començat a treballar amb els reglets, un material manipulatiu que ens acompanyarà tota la primària.
Amb els reglets podem fer operacions matemàtiques bàsiques i fer estimacions de càlcul, experimentar i descobrir relacions entre nombres.

Vam iniciar el treball fent unes creacions molt boniques i originals i de mica en mica, hem anat fent descobriments matemàtics.

Us deixem un recull de fotografies al Drive.