Percebem els sentits

Per a informar-nos del que ocorre al nostre voltant, les persones utilitzem els sentits: la vista, el tacte, l’oïda, l’olfacte i el gust.
Aquest trimestre, els Maiets i els Maneirons dins del projecte del cos humà, hem experimentat amb els nostres sentits i hem pogut descobrir que gràcies a ells podem percebre el que passa al nostre voltant.

Aquesta setmana vam posar a prova la nostra vista i el nostre tacte al pati de l’escola.

Us deixem unes fotografies al Drive.

Les nostres emocions

Aquest curs, una de les activitats que farem des de la tutoria estarà relacionada amb les emocions.

Cada setmana, farem un sorteig i li tocarà a un nen o a una nena i una emoció en concret. A casa, haurà de parlar sobre l’emoció que li ha tocat i s’ho haurà de preparar per exposar-ho als companys i a les companyes una setmana després a l’hora de tutoria.

Es tracta d’una proposta d’autoconeixement i que també ens permetrà coneixe’ns millor entre tots i totes.

Al drive trobareu un recull de totes les nostres emocions que anirem actualitzant cada setmana.

Els Blocs Lògics

Aquesta setmana els Maiets i els Maneirons hem conegut un nou material manipulatiu, els Blocs Lògics. Aquest material és ideal per treballar el pensament lògic-matemàtic mitjançant la creació de conjunts, seriacions, etc …

En una primera fase els Maiets i els Maneirons hem jugat lliurement amb els blocs familiaritzant-se amb ells. Hem reconegut les formes, els colors, les mides i els gruixos. Els hem classificat per atributs, hem fet seriacions i durant el curs farem jocs de memòria o eliminació, etc …

Us deixem un recull de fotografies al Drive del nostre treball

Creacions geomètriques

Quan vam fer la passejada matemàtica, vam descobrir que estem envoltats i envoltades de formes geomètriques: quadrats, triangles, rodones, rectangles…

Amb els Ipads vam fer un munt de fotografies de totes les formes geomètriques que vam reconèixer i a l’escola, a partir de les imatges, vam fer unes creacions geomètriques molt originals i creatives.

Ens vam pensar un títol i hem fet una exposició que volem compartir amb tots vosaltres.

Els reglets

Ara ja fa uns dies que hem començat a treballar amb els reglets, un material manipulatiu que ens acompanyarà tota la primària.
Amb els reglets podem fer operacions matemàtiques bàsiques i fer estimacions de càlcul, experimentar i descobrir relacions entre nombres.

Vam iniciar el treball fent unes creacions molt boniques i originals i de mica en mica, hem anat fent descobriments matemàtics.

Us deixem un recull de fotografies al Drive.

Passejada matemàtica

Com ja vam fer a l’inici de curs, els Maiets i els Maneirons vam sortir al carrer per adonar-nos que tot allò que estem aprenent a l’escola ho podem trobar també pels carrers i les places, en el nostre dia a dia.
A la plaça d’Osca, vam fotografiar un munt de formes geomètriques i números que hi ha en elements tan diferents com en un banc, en una façana, en la carta d’un restaurant, en un fanal…

Podeu veure més fotografies de la nostra passejada al drive.